На минулому тижні у нашому технікумі пройшло велике мистецьке дійство, приурочене до ювілею Кобзаря. Зі ці дні присутні в залі пройшлися дорогами Шевченка. Побували на тій стежці, де Тарас дарував людям слово.

У програмі поєдналися конференція присвячена творчості Кобзаря «Шевченко-пророк нації», читання Шевченкової поезії різними мовами, постановка мюзикла «Назар Стодоля, передачі на хвилі технікумівської радіостанції.

Ми кожного року ретельно  готуємось до Шевченківських днів. Але цей рік особливий,бо ситуація в крані сколихнула всіх довкола. А Шевченко наче пророк описав її. Всі прийшли  зі сповненими серцями, прийшли у тому плині часу, яке тавроване нам як велике випробування. Кожне Шевченкове слово – це задумка на древні дні нашої історії. Кожне слово Шевченка – це зернятко для майбутнього нашої України. Кожне слово Шевченка – це цвіт, що не дає заснути. Кожне слово Шевченка написане пером і пензлем – це історія нашої України

За словами організаторів Нагаєвської І.М., Грисюк Г.І., Олійник І.В., Москвіної Г.І., тиждень пройшов саме в такому руслі, тому що Шевченкове слово потрібне зараз кожному. Воно лікує розірвану рану на серці кожного патріота. А його слова допомагають повірити в те, що заповіт Кобзаря здійсниться і слова вже вкотре стануть пророчими.